“Yüksek Ziraat Mühendisi Kezban Şahin Taysun’un Potkal kitap yayını “Kafesteki Kalp” adlı romanı kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne edebi bir katkı niteliğinde. Anılar, olayların düşündüren değerlendirmesiyle ilgi çeken anlamlı vurgulamalarla başarılı bir çıkış.” Yekta Güngör ÖZDEN

12 Kasım 2015 Perşembe

Deep Tone’un Sade ve Derin Kitabı Üzerine

Deep Tone’un Sade ve Derin Kitabı Üzerine

Değerli kalem ve blog arkadaşım Sevgili Deep Tone’nin 2013’te İkinci Adam Yayınları tarafından çıkan kitabı Sade ve Derin’i tıpkı diğer kitabı Derin Mavi gibi büyük bir keyifle okudum…  Kitabın adı gibi içindekiler de.  Yani sade bir anlatımla derin çıkarımlar mevcut.  Deneme severlere gönül rahatlığı ile öneririm. Yaşama dair düşündüren, düşündürürken gülümseten, yaşam gerçekleriyle yüzleştiren faydalı bir yapıt… Deep Tone’u kutluyorum. Kendisine nice kitaplar diliyorum.

Deep  Tone’un “Sade ve Derin” kitabından Beğendiğim Kısımlardan Alıntılar;  

“Sanırım önemli olan kendimizde ne olup bittiğini anlamak. Bizde var olan duyguları, isteği, sevgiyi, düşünceyi, ilgi alanlarını keşfetmek ve bunları hayat geçirmek. Hayat zaten bizim yaptığımız şeyler değim mi? Kendimiz olmak, kendimize dönmek, kendimizi kendimize dönüştürmek.”  (s. 95)

“Bazen ede etkileniriz birilerinin yaşamından; ama onların yaşamları bir yalandır veya hiçtir, ama gözümüzü boyalar işte. Umutsuzdur, öylesine yaşıyordur, hayata zor katlanıyordur ama biz ondan etkileniriz, o anda etkileneceğimiz tutmuştur sadece.” (s.89)

“Ama artık internet, her şey. Dans, uçuş, yağmur, ruh, flört, spor, oyun, sohbet, her şey internette. Düşlerimiz, duygularımız, bedenimiz, yedek parçalarımız, zamanımız, evimiz, artık net.”  (s.41)

“Makyavel demiş ki,  insanı elde etmek istiyorsan, bozmak istiyorsan, ona yetki ver. O yüzden, en asi, ele avuca sığmaz insanlara yetki verirler ki, evcilleşsin. Yetki, iktidar, güç, para baş döndürücüdür. Ve güçlüler doğruyu bile kendilerine ait görürler. “ (s.52)


“Belki de anlamaktansa, beklentiye girmektense, her şeyin birer enerji olduğunu, davranışlarımızın, başımıza gelenlerin enerjilerle ilgili olduğunu anlayıp, kabul etmek bizi rahatlatabilir. Sürekli hasta olacağını düşünen ve korkan bir insanın hasta olması çok doğaldır.  Hastalığı çeker o kişi. Kimse beni anlamıyor diye içine kapanan bir insanı kimsenin anlamaması da doğaldır. Kendini çirkin gören bir insanı kimsenin fark etmemesi de. Güzel hissetse herkes ona bakacaktır.” ( s.73)

Kezban Şahin Taysun
Araştırmacı- Mühendis-Yazar

1 yorum:

  1. oleeeeeey oleeeeey ne güzel şeyler söylemişsiin. tenks. yayınlıycam bu yazını en kısa zamanda. bi deee baksanaaa, 3. kitabım çıktı yeni dahaaa, frambuazlı hayat, gelip sölemeye utanmıştım, demiştim görür ki bi ara işteeeee :))))

    YanıtlaSil