“Yüksek Ziraat Mühendisi Kezban Şahin Taysun’un Potkal kitap yayını “Kafesteki Kalp” adlı romanı kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne edebi bir katkı niteliğinde. Anılar, olayların düşündüren değerlendirmesiyle ilgi çeken anlamlı vurgulamalarla başarılı bir çıkış.” Yekta Güngör ÖZDEN

8 Mayıs 2015 Cuma

DERİN MAVİ KİTABI ÜZERİNE


DERİN MAVİ /DEEP TONE / İKİNCİ ADAM YAYINLARI/ OCAK 2015

Sade ve Derin'in (Deneme)  yazarı  Deep Tone’nun 145 sayfalık 2. kitabı Derin Mavi kitabındaki şiir ve öyküleri okuyunca mavinin derinliklerine dalmamak neredeyse  imkansız…  Şiirler olağanüstü akıcı ve duru bir dille yazılmış.  Dizeler oldukça dokunaklı ve ışıltılı.
---------
bahar gibi sevgi
gözlerde güneş akıyor
yaz ise bütün şiirleri eritecek
anıları da
çiçek açacak yalnızlıklar
(Bir Kan Baharı şiirinden bir dize, sf. 41)
……….
mavi göğe
yeşil denize dalar gibi
tutkuyla tutunmak saçlarına
umudumun çiçeği

güneşimin lavlarına
yağmurun bulutlarına
özlemle uçmak gözlerinin ışığına
düşlerimin dirilişi
……..
(Bil Ki şiirinden dizeler, sf.9)

Öyküler,  teknolojiyle iç içe geçmiş  günümüz insanının yaşam hallerini,  büyük kentlerdeki yalnızlığını ve mutluluk arayışını anlatıyor. Yazar Deep Tone  ironik, fantastik ve mizahi öğelerle donatmış öykülerini.  Gülümserken düşündüren öyküler.

Öykülerden Bazı Alıntılar;
“…İstanbul’un altında yekpare bir baza olsa, bütün arabaları, otobüs , vapur, büs ve metrobüs, füniküler filan herşeyi bu yerin altındaki bazaya doldursak, şehir boş olsa. Şöyle battal boy bir boza…” ( sf.32)
“…Akıllı birşeyler yaz. Klavyenin kalemtraşı yok ki düzeltsin kelimeleri. Kelime icat etmek de zor. Bu yazı denen şeyi kim icat ettiyse hiç iyi bir şey yapmamış. Suya bir trol atayım toplayayım kelimeleri…”(sf.106)
“… Hypnos geleceğine bari Apollon gelse.  Ben de Dante gibi ortasında olsam ormanın. Yok, Dante ormanda kaybolmamıştı…” (sf.118)
“…Hey dünya bir kendine gelsene artık, çok döndün yıllardır, başın dönmüştür, sakinleşsene biraz, ne bu hız, dönme biraz, seni seniii!..”( sf.125)

Derin Mavi, keyifle okuduğum bir kitap oldu.
Yazar Deep Tone'un kalemine ve yüreğine sağlık!
Değerli blogçu ve güzel kalem arkadaşım Deep Tone'u kutluyor, kendisine  nice  kitaplar diliyorum…

Kezban Şahin Taysun 
Araştırmacı-Mühendis- Yazar 

2 yorum:

  1. hah haaaaaa kahkaha attım valla pek hoş anlatmısşın kiiiiii :)))) tenks gelip okurum yineee ve blogumda da yayınlarım kiiii :)

    YanıtlaSil
  2. Tekrar kutlarım Deeptone, kalemini tanıdığıma sevindim. Güzelliklerle kal :)

    YanıtlaSil