“Yüksek Ziraat Mühendisi Kezban Şahin Taysun’un Potkal kitap yayını “Kafesteki Kalp” adlı romanı kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne edebi bir katkı niteliğinde. Anılar, olayların düşündüren değerlendirmesiyle ilgi çeken anlamlı vurgulamalarla başarılı bir çıkış.” Yekta Güngör ÖZDEN

28 Kasım 2014 Cuma

3.Homeros Öykü Yarışması Sonuçlandı.


Yazar Kezban Şahin Taysun'un kadına şiddeti anlattığı "Yüreğime İnen Yumruk" adlı öyküsü 3. Homeros kısa Öykü yarışmasında "Yayımlanmaya Değer" bulundu.

Bornova Belediyesi'nin  bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması'nda ödül töreni heyecanı yaşandı. 272 başvurunun yapılıp, 182 eserin değerlendirmeye alındığı yarışmada İzmir'den Hasibe Özaydın; "Öyle olsun istiyorduk" isimli öyküsü ile birinci,  İstanbul'dan Özlem Gökçehan Kale; "Şiirimin Hikayesi" adlı eseriyle ikinci, yine İzmir'den Ali Kaya ise "Denizler Delisi Yorgo" isimli öyküsü ile üçüncü oldu.
Gülmece ve Çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş, EÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Nerin Yayın, Dil Derneği İzmir Temsilcisi  Yunus Bekir Yurdakul ve Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ümit Tunçağ'dan oluşan jüri yayınlanmaya değer 10 eseri de belirledi. O eserler ve sahipleri şöyle: 
Toprağa Basmak- Kadir Akar(İzmir)
Antikacı Dükkanı - Ümit Evran (İzmir)
Zeus'un Kafası Yerde - İlyas Engiz(Antalya)
Aksona Koray- Avcı Çakman (Ankara)
İnsancık ne yapsın - Murathan Çarboğa(Hatay)
Yüreğime İnen Yumruk- Kezban Şahin Taysun (İzmir)
Gecenin İkisi ve Hiç Uykum Yok - Muzaffer Kale(İzmir)
Güller Yalan Söylemez-  İbrahim Şaşma(Karaman)
Bir Yıldızı Görmek - Nuri Demir(İzmir)
Zeytin Ağacının Dibinde - Tekin Türegün(Bursa)

Haberin devamı için tıklayınız.

http://haber.stargazete.com/ege/homeros-kisa-oyku-yarismasi-sonuclandi/haber-973073

4 yorum:

  1. Tebrikler, başarılarınızın devamını dilerim..

    Kafesteki Kalp blogumda, tekrar teşekkürler..

    http://reyhanlahersey.blogspot.com.tr/2014/12/kitapkafesteki-kalp.html

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Sevgili Reyhan Hanım. Çok incesiniz. Çok mutlu ettiniz beni... Kafesteki Kalp ile ilgili değerli görüşlerinizi yayınladığınız için de... Çok sevindim. Sevgilerimle :) Güzelliklerle kalın...

    YanıtlaSil